16 Temmuz 2011 Cumartesi

Evimizin Kelebekleri

Kelebek tutkusu ne zaman, ne şekilde içime düştü hatırlamıyorum ama bildiğim şu ki evin sağında solunda bir yerinde mutlaka bir kelebek figürü,resmi veya  mobilyasına rastlamanız mümkün.Evimizin en sevimli kelebeğini biliyorsunuz zaten.Hayatımıza girdiğinden beri bir oraya bir buraya konarak günümüzü şenlendiren,her anımızı renklendiren, bazende hiç olmadığı kadar narin ve nazenin davranarak tam bir prenses olan ufaklığımız evimizin "biricik kelebeği" ünvanını kimselere kaptırmamak üzere tescillemiş durumda..




Gelelim diğerlerine..Evdeki kelebekleri fotoğraflamak istediğimde epey malzeme olduğunu farkettim.Elbiseler,şapkalar,askılar sanki özenle seçilmiş gibi kelebek doluydu.


Koşturmak ve kovalamakla  geçen günün içinde, tabii ki hepsini çekmeye fırsatım olmadı. Bende en göz önünde olanları seçip çatır çutur fotoğraflayıverdim.




Fakat içlerinde balkonumuzu şenlendiren bir kelebek tayfası  varki, beni en çok mutlu eden, en çok heyecanlandıran onlar.Çünkü el emeği, göz nuru benim eserim..:) Hepsini tek tek kesip, özenle yapıştırdım.Sevgili cafeNohut un içimde yakmış olduğu kelebek ateşi, beni bunaltan sıcak akşamda, yılmadan,bıkmadan, ortalık kırpık kağıt olacak telaşına girmeden,minik tavşanın  kağıtları kuş yemi büyüklüğünde kesip başımdan aşağı saçmasına bile aldırmadan, kelebekleri sabırla kesip yapıştırmama neden oldu.Tabii ben yeterince vakit ve fırsat  bulamayıp  sadece bir sıra kelebek yapabildim ama ipe dizip yapıştırdığım anda içimde huzur ve mutluluk sellerinin coşkun ırmaklar gibi aktığını hissettim.


O kadar sempatik oldular ki, beni mutluluktan havalara uçurmaları şöyle dursun neredeyse gece sarılıp uyuyacaktım.İnsan ne kadar enterasan bir varlık, bir kaç renkli kağıt kesip,biçip yapıştırınca mutluluktan havalara uçuverip, ufacık küçücük bir olayla veya bir kelime lafla dünyaların altında kalabiliyor...
Çok büyük bir iş başarmış, birine bir hayrım dokunmuş yada marifet yapmışım gibi gibi koca bir post yazdım ama uzun zamandır böyle birşey yapıp bu kadar mutlu olduğumu hatırlamıyorum.Hayatın tekdüzeliği, bitip tükenmek bilmeyen sorumlulukları ve işleri karşısında ne kadar paslanıp ,köreldiysem  küçücük bir kağıt kesmek, sadece ve sadece kendim için yaptığımdan mıdır nedir yeşillenip çiçek açmama neden oldu. 


Israrla ve şiddetle tavsiye ediyorum bu kesme biçme etkinliğini. Kelebek etkisinin  sonuçlarına inanamayacaksınız.


Ve son olarak teşekkürler cafeNohut hayatımı ufacık ayrıntılarla güzelleştirdiğin için..

8 yorum:

  1. minik prensesin el becerilerini de annesinden aldığını görmüş olduk ;),çok güzel olmuşlar evdeki kelebeklerin hepsi çok zevkli ama ben modellik yapan kelebeğe bittim :) hazır bu kelebek modellik yaparken tema belirleyip belirleyip çekmek lazım ilerde ona da hatıra olur bize de eğlence :)

    YanıtlaSil
  2. Ahh canıımm pek muhteşem bir beceri sayılmaz ama dikişten,nakıştan,dantelden hiç anlamadığım için bunlar bana iğne oyası kıymatinde geliyo:)Evet kesinlikle modellik konusunda fena sayılmaz artık makineyi görünce bucak bucak kaçmıyo...Düşünebiliriz bişiyler:)

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar mutlu oldum anlatamam. Ne güzel şeyler yazmışsın. Esas ben teşekkür ederim.
    Ve yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum. Belki çok basit bir şey ama insana verdiği mutluluk boyundan büyük.. Son aylarda iş hayatımdan o kadar bunaldım ki. Bu tip şeyler bana terapi gibi geliyor. Başkalarını da mutlu ettiğini görünce daha da seviniyorum.
    Bu arada seninkiler çok şık olmuş düz renkli kağıtlardan değil mi??? Ben de sonra böyle deniyeceğim.
    Balkonundaki yastıklarla da çok uyumlu ve şirin olmuş.. Tabiki evinizin biricik kelebeğinin yanında pek sönük kalıyorlar ama olsun:)

    YanıtlaSil
  4. Sevgili cafeNohut,ufacık bir güzellik hiç bilmediğimiz insanların hiç görmediğimiz evlerin üzerinde ne kadar farklı şekillere dönüşüp mutluluk saçabiliyor bu bizzat yaşamış oldum:)Kelebekleri düz renkli kağıtlardan kestim evet biraz daha yapabilsem iyi olacak ama ilk fırsatta bakalım..Kelebeğimiz adınada teşekkür ediyorum.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar,

    Kelebekleriniz ve biricik kelebeğiniz çok tatlılar.
    Cafe nohut sayesinde benim gibi kelebek sever evini kelebeklerle dolduran birine daha rastlamış oldum.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba :)
    Ne kadar sade,basit ve kolay yapılabilen boyundan büyük mutluluklar ve neşeler taşıyabilen birşey değil mi şu kelebekler..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Anne Kraliçe sizin kelebeklerde çok güzel olmuş, rengarenk :) Kelebekli şapkalar aynı kızların. Bizdede var bir kelebek sevdası :D

    YanıtlaSil
  8. Bahar ve kızısı Yağmur demekki kızı olan her annede mutlaka kelebek aşkıda oluyor:) ya bir şapka ya elbise ya toka mutlaka biryerde uçuşuyo kelebekler

    YanıtlaSil