6 Temmuz 2011 Çarşamba

Biz Mezun Olduk!!

Uzuuun ve yorucu geçen bir yüksek lisans dönemini nihayet bitirdik.Evdeki herkes master yapmış kadar olduğu için hepimiz mezun olmuş kadar da sevindik.Her Türk gencinin üniversite bittikten sonra ,askerden kaçmak için mutlaka yükseldiği ülkemizde,(bu durumun akdemik dünyaya olan faydasını bilemesekte), her dönem kayıt,dersler,finaller bide bizimki mühendis olduğu için ödevler ve projelerle dolu senelerimiz geride kaldı.Bu cümleleri yazarken bile inanasım gelmiyor,sanırım gelecek dönem başına kadar da tam emin olamayacağım.
Master; süresi uzatılabildiği kadar uzatılan,candan bezdirdiği noktada da  pes edilip gidilen sonrasında da nur topu gibi bir diploma doğurulan, bir hamilelik süreci gibi yaşandı bizim evde.

Mezuniyet master ve doktoralılar için çokta heyecanlı geçmiyor ama lisans mezunlarının coşkusu görülmeye değerdi.Önümüzden hoplaya zıplaya geçip giden gençlere bakarken vay be tam 7 yıl önce bende bunlar gibi mezun oldum, nasıl geçti onca sene?, şu elinden tuttuğum minik şapkalı kız benim kızım inanamıyorum gibilerinden kısa kısa hayat muhasebeleri yaptım.
Hiç bitmeyecek sandığımız uzun ve sıkıcı konuşmaların ardından nihayet diplomalar verildi ve herşey birden eski haline döndü.Büyü bozuldu,vakit doldu hepimiz balkabağına dönüşüverdik.



Büyük kalabalık, mezun olan evlatlarının,arkadaşlarının,kuzenlerinin,yeğenlerinin,torunlarının,eşlerinin,babalarının  verdiği gurur ve sevinçle kampüse dağıldı.Bizimde okul maceramız, minik prensesin okula başlaması zamanına kadar sona ermiş oldu.Darısı master derdiyle uğraşan,askerliği erteleme süresini sündürmeye çalışan ,proje ödev derdiyle bunalanların başına olsun...

6 yorum:

  1. Tebrik ederim, ne büyük bir emek ne büyük bir mutluluk... Darısı o güzel şapkalı ufaklığın başına:)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler cafeNohut, hakikaten büyük bir emekti hepimiz için.Doktora yaparsa diplomayı ben alıcam öyle anlaştık:)

    YanıtlaSil
  3. Tebrikler Anne Kraliçem.. Biz evlendiğimizde İlter 2.bölümünde sürüncemedeydi. Master yapmadı Allah'tan.. dediğin gibi diploma bzeverilmeli :)

    YanıtlaSil
  4. Amaan Deli Annem ne ikinci bölümü ne akademik kariyeri bizden uzak kime isterse onlara yakın olsun..Hele çocuk babaya hasret, anne ikisinden de uzağa gitmeye hasret bir durumda yaşamak çok yıpratıcı..

    YanıtlaSil