13 Haziran 2012 Çarşamba

Kuzum Büyüyor...



En sevdiğim hayvan zürafa.Aslında hayvanlarla çok içli dışlı bir ilişkim yok ama hayvanat bahçesinde gittiğimizde dakikalarca o zerafeti , güzelliği izlemekten kendimi alıkoyamamıştım.Yavrularını öpüp koklayanları  ,incecik boyunlarıyla yavaşça eğilip aldıkları yemi zarifçe yiyenleri izlemek apayrı bir keyif bambaşka bir sanat eserine şahit olma haliydi benim içim.




Sanatın gerçek Sahibine şükürler olsun varlığını sadece  gözler önüne sermiyor, sanatlı ve güzelliklerle dolu yaratıyor etrafımızdakileri.


Bu resimlere pinterestte bakarken benim kuzumun da küçüklük resimlerine,mini mini bebeyken tombul tombul elleriyle bişeyler karıştırırken,ordan oraya zıplarken ki hallerine de bakasın geldi.Duygulandım,sevindim,üzüldüm kısaca dalgalandım birden.Mini mini okullu oluşunu, tüm gün kreşte kalmasına içimin kıyım kıyım kıyılmasını,doğru dürüst aylarca rahat ferah tatil yapamayacak olmasının yüreğime tonlarca yük bindirmesini düşündüm, bir kere daha dalgalandım.
Büyüyor, sağlıkla büyüsün bunlar dert değil, insanlar  nelerle uğraşıyor,savaşlar,kıtlıklar,açlıklarla ve bin türlü bela ile uğraşan nice anne var dünyada diyerek derdimi dağıtıyor sonra bir kuzu resminde tekrar başa dönüyorum.


İçimdeki çalışan, sulu gözlü,romantik ve maceracı   anne bırak git herşeyi birazda oluruna bırak inceldiği yerden kopsun  derken mantıklı,kontrollü,planlı programlı anne saçmalama gül gibi işin,zor bela kurduğun bir düzenin var çocuk sadece güle hoplaya büyümez ihtiyaçları gereksinimleri var diyor.


 Bu dırdır bitmez benim kafamda burada bırakıp size buz gibi limonata tadında bir gün diliyorum:)


Kaynak

12 yorum:

  1. Biz aylarca tatil yaparak mı büyüdük, mis gibi de büyüdük. Ailede sevgi olsun yeter bence. O zaman her yer tatil, her yer her şey güzel. Birlikte farklı etkinlikler yaparak daha lezzetli şeylere imza atacağınızdan eminim. Bu tatil modası bana pek bir garip geliyor zaten. :) Minik prensesin düğününün, torunların fotolarını da görmek dileği ile sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Füsuncuğum doğru söylüyorsun. Bu modern öğretiler nasıl içselleşiyorsa olmazsa olmazlarımız halini alıyor bi tanesi eksik kalsa kendimizi suçlu hissediyoruz.Amiiin amiin sevgiler bendende :)

      Sil
  2. Hiç birşey tam olmuyor ne yazık ki. Mutlaka birşey istiyorsak diğerinden ödün vermek zorundayız. Belki de bazı şeyler böyle anlam kazanıyor.
    Boşver takılmayalım gel beraber içelim limonatayı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oluuur :) sen hazırlarsın süper bi konsept yine içinde taze nane,buz şık bir pipet ohh olsada içsek hakikaten:)

      Sil
  3. Eski fotoğraflara gidildiyse duygular hemencecik günyüzüne çıkıveriyor, ben sanırım böyle konularda çok cesaretli olamıyorum uygun zamanı bekliyorum diyelim:) limonataya hiçç hayır demem ki:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh doğru zaman kime göre neye göre hayırlısı olsun herkes için doğaru zamanları yakalayabilelim her daim inşlh..Limonataya kim hayır diyebilir değil mi hele de böylesi sıcak bir günde:)

      Sil
  4. zürafa gerçekten doğada ki farklı bir hayvan

    YanıtlaSil
  5. karelere bayildim
    paylastiginiz icin tesekkurler
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize sevindim,ben teşekkür ederim sevgiler benden de:)

      Sil
  6. deli anne de rastladim size...
    sonra bir merhaba da size olsun istedim...
    ben de deli kiz :)

    bundan bir iki yil once Ingiltere nin bir koyunde de esimin ailesini ziyaretteyken cok degil birkac adim otesindeyken kaldigimiz evin,koseyi doner donmez karsimiza cikan yesillikler icindeki ucsuz bucaksiz tarlanin ve o tarladaki sevimli kuzucuklariyle bir koyunun varligi sasirtmisti bizi ilkin bir aksamustu gezisinde...yemyesil mayis cimenleri icinde kah cimenlerden nasibini alan kah annesinin memesine kosan minicik kuzu bana hemen-ek besinlere gecse de annesinin sutunu biseyciklere degismeyen- kendi kuzucugumu animsatti...
    yazinizi okuyunca o gun geldi gozumun onune...
    tabiatta var olanlarin yansimasi insanlarda da...kuzucuk her yerde kuzucuk aslinda...
    :))
    sevgiler anne kralice...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba; Ne kadar geç gördüm yazınızı affedin.Ne güzel anlatmışsınız hakikaten kuzu heryerde kuzu.Kuzunuzu öpün benim için benden de sevgiler.:)

      Sil