12 Haziran 2012 Salı

Film Önerisi

Amerikan sinemasından sıkıldım diyorsanız  alternatif olabilecek bir film öneriyorum  size :Intouchables.Tv de fragmanını görüp aklımının bir köşesine yazdığım filmi, eşim sana farklı bir film buldum diyerek getirdiğinde tesadüf olamaz bu  filmi izlemem gerekiyor demek diye düşündüm:) Sakin dingin bir Avrupa filmi için bir iki saatiniz varsa bence hoşunuza gidecek,pişman olmayacaksınız.






Fransız yapımı gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanmış komedi-dram tarzı sıcak bir insan hikayesi Intouchables.
Olmaz olmaz dememek lazım ,insanın başına herşey gelebilir ,hayat süprizlerle dolu dedirten bir hikaye filmin konusu.

Multimilyoner,entellektüel bambaşka bir hayatın insanı olan Philippe, yamaç paraşütü yaparken geçirdiği bir kaza sonucu boynundan altını kullanamaz hale gelir felç kalır.Senegal göçmeni zenci Driss ise işsizlik geliri ile ilgili bir belge imzalatmak için Phillippe nin malikanesine gelir ve bir anda kendini saray gibi evde deneme için işe alınmış bulur.

Çok farklı yerlerden neredeyse hiç ortak yönü olamaz diye düşünülen iki insanın inanılmaz dostluğu ve sıcak halleri ezber bozan bir duruma dönüşür.Philippe belkide tekrar hayattan zevk almaya başlar.

 François Cluzet'i özellikle beğendimi söylemeliyim.Mektup arkadaşıyla buluşurken yüzünden geçen duygularının,  aydınlanmanın, heyecanlanmanın ,tedirgin olmanın akışını öyle hissettirdi ki gerçekten o anı yaşadım. Filmde  dikkatimi çeken bir  başka tarafta  arkadaki müzikleri.Özellikle klasik müzikler ve  arkada piyano ile çalınan enfes parçalar beni benden aldı.Buyrun bir örnek burada:)


İyi seyirler:)

4 yorum:

  1. Ilginc bir konusu var daha once afisini gormus ama fazla ilgi gostermemistim simdi okuyunca daha bir ilginc geldi. Tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginç gerçekten yaşanmış olmasıda ayrıca etkiliyor.Phillipe halen Fasta yaşıyormuş ve evlenip iki çocuğu olmuş inanılmaz değil mi:)

      Sil
  2. Şu anda kitabını okuyorum ben de. Kitap bitince filmi izleyip cila yapmayı düşünüyorum :)

    YanıtlaSil