16 Nisan 2012 Pazartesi

İzmit'te İlkbahar


Haftasonunu yağmurlu-güneşli, parçalı bulutlu - deli rüzgarlı hava eşliğinde İzmitte geçirdik.Kocaman bir küçük şehir sanki İzmit.Büyük şehrin hemen hemen tüm olanaklarına sahip,ama bir tarafıyla hala taşralı.Küçük bir Anadolu şehri havası taşıyan gezilesi,görülesi,yaşanılası bir yer.
Annemler buraya taşınalı beş yıl bitti.Bu süre içinde sık sık geldik gittik,gezdik dolaştık.Ne kadar annemlere sevmiyorum dönün artık Ankaraya desemde bazen işi gücü bırakıp buralara mı yerleşsek çol çocuk büyütmekte kolay olabilir diye düşünmeden edemediğim,ulaşımı rahat İstanbula bir adım,doğal güzellikleri saymakla bitmeyecek bir yer aslında.

Anneciğim biraz daha toparlayıp iyileşmeye başlayınca ,doktorun verdiği süre de dolunca kendisini evine bırakmak için yollara düştük.Hafta sonu bir açıp bin kapayan havanın eşliğinde güzel iki gün geçirip kalbiminde bir parçasını orada bırakarak döndüm Ankaraya.Her ayrılık gibi bu da bolca hüzünlüydü.Yolculuk;  hayatı,sistemsel düzeni ıvırı zıvırı bir kere daha düşünüp olana razı olmaktan başka çare bulamayıp, yine bol bol üzülüp bir taraftan da  bizim minik prensese teselli vererek, teskin etmeye çalışarak  geçti.
Güzel taraflarına gelirsek İzmitin incisi Seka park tam bir lalezar,yolunuz düşerse mutlaka görün derim.O kadar ferah,geniş güzel düzenlenmiş bir parkki çocukların bayılacağı büyüklerin beğeneceği herşey düşünülmüş.Buyrun bir kaç görüntü bence görülmeye değer.


Herkese laleler kadar anlamlı,renkli ve parlak bir hafta diliyorum:)


30 yorum:

  1. Öncelikle annene çok çok geçmiş olsun diyorum canım. Umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur. Benim ailem de Ankara da ve ben işim gereği Karamürsel e taşındım. Sonra da evlenip burada kaldım. Evet artıları var fakat sanayi bölgesi olduğu için çevre kirliliği fazla. Ben de annemlerin yanına gitmek istiyorum ama iş maalesef hala buradayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim inşlh tüm hastalara Allah şifalara verir.Seninkide bizim durumun tam tersi olmuş.Karamürsele bir kez geçmiştik çok güzel efil efil esen rüzgarda sahilinde yürümüştük ama hakikaten sanayi bölgesi.İşte hiçbirşey dört dörtlük olmuyor değil mi ya sevdiklerimiz uzakta ya yaşadığımız yer sıkıntılı.Elimizde olana razı olmaktan başka yol yok gibi:) Sevgiler..:)

      Sil
  2. aaa sende bizim burdansın:) Allah şifalar versin..

    YanıtlaSil
  3. İzmit benim için de pek kıymetli..en sevdiklerim orada..ve geldiğimde beni hep seka park'a getirirler ne güzel bir yerdir.. fotoğraflara ayrıca bayıldığımı belirtmek isterim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh teşekkür ederim fotoğraflar için:) ortam o kadar güzel olmuş ki insanın dakikalarca gözlerini ayırmadan bakası geliyor.:)

      Sil
  4. geçmiş olsun annene Annem Kraliçem.. benim annem de hasta şu sıralar ben de buruğumçok bu yüzden. Rabbim şifa versin annelerimize ve şifa gereken herkese..

    çok güzel laleler.. ben de bahar postuna geçeceğim inşallah yakında.. öpüyorum çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın Delim Annem Allah annelerimize sıkıntı,keder vermesin hastalıklarına şifalar versin.Anneler her daim insanın en kıymetlisi oluyor galiba yada benim için öyle.Senin annene de çok geçmişler olsun.
      Bekliyorum bahar postunu İzmirin dağlarında çiçekler açmıştır mutlaka:)Bende öpüyorum çok çok :)

      Sil
  5. Anneciğine çok geçmiş olsun canım.Allah şifalar versin.Negüzel lale fotoları koymuşsun valla bu kapalı havada içimi açtın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Abideciğim amin inşlh.Laleler harika heryer lale dolsun istiyor insan :)

      Sil
  6. sevgili annene çok geçmiş olsun..
    memleketimi beğenmene sevindim.. bende çok severim şehrimi.. hafta sonu bizde sekaparktaydık..belkide yanyana geçip gittik..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Sevgicim..İzmiti seviyorum gerçekten yaşanılası bir yer bence.Aaa belkide yanyana geçip gittik hakikaten:)

      Sil
  7. gitmedik hiç ama bakınca çok güzel duruyor özellikle yeşil çimenleri sevdim ben :)
    tekrardan geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çimenler,çiçekler hele çocuklar için trambolinler var ki sorma bayılıyorlar:)Sağol Baharcım inşlh geçmiş gitmiş olsun...

      Sil
  8. Aman Tanrım, haftam bu muhteşem lalelere azıcık da olsa benzerse yaşadık demektir:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benzer inşlh Görkemcim :) süper süpsüper bir hafta olur tadı damağında kalır inşlh;)

      Sil
  9. ya o lalelerın guzellıgı nedır oyle?
    Bu arada blogunu yenı kesfettım :) takıpteyım, benımkıne de beklerımm :) sevgılerrrrrr..

    http://zeysfashionroom.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dimi harikalar..bende geldim seni takibe başladım:) sevgiler benden de:)

      Sil
  10. Gecmis olsun. Cicekler parklar cimenler icimi nasil acti anlatamam. Hepsi birbirinden guzeller.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Didemcim evet harikalar ömürleri çok kısa ama görsel bir şölen lale bahçeleri...

      Sil
  11. Ne kadar güzeel çiçek resimleri böylee =) Ankara'ya da bahar geldi aa çiçek görebilene aşk olsn =/ Bloguma beklerim ben de :)
    www.lovesfromfashion.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ankara çiçekten,böcekten bihaber bir bahar yaşıyor gerçekten de laleler olmaz mı mesela Ankarada da ?Tamam gelirim bloğuna:)

      Sil
  12. Ne düzenli ne temiz bir park bu böyle, hayran oldum gerçekten.
    Fotoğraflarda cıvıl cıvıl. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet gerçekten görülesi,yürünülesi tertemiz çok özenli ve düzenli bir park.Ahh teşekkür ederim Aydacım beğenmene sevindim:)

      Sil
  13. Lalaler harikaa.. izmiti görmedim ama bu fotolardan sonra daha bi göresim geldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görülesi gezilesi ..bence ilk fırsatta görmelisin:)

      Sil
  14. Bu blogun sahibesi nerelerde acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh burdayım burda en kısa zamanda geliyorum:)Sevgiler...

      Sil
    2. Kötü birşey olmasında geç gel önemli değil. Arada ses ver merakta kalmayalım. :) Sevgiler.

      Sil
    3. Yok yok sadece koşturma:) bende de çokça sevgiler:)

      Sil