26 Eylül 2011 Pazartesi

Turşu Yapıyoruz..

Hayatımda hiç turşu yapmadım,reçelde kaynatmadım, hatta doğru dürüst hamur bile açmadım.Yeni nesil anneler dantel örmekten,dikiş dikmekten,terlik torbaları ellerinde, örgüleri ,dantelleri çantalarında gezmekten,evlerinde her daim kavanoz kavanoz kurabiye bulundurmaktan,sana geliyorum diyen ani bir telefon almaktan fersah fersah uzak yaşıyorlar.
Uzuun ve yorucu bir eğitim dönemi geçirip, bir dönem ha bire test çözen,sınavdan sınava giren,üniversiteden sonra özel sektör mü devlet mi muhasebesi yapan,çola çocuğa karışınca bakıcı -kreş denklemi arasında sıkışan ,işle beraber   çocuk yetiştirmeye başlayınca kaliteli zaman kavramını geliştiren,  birbirine çaya-güne gidemediği için iki lafın belini iş arkadaşlarıyla kıran onlarda yetmeyince içini bloglara döken anneleriz.(Ya da en azından ben öyleyim)

Bugün kreşte turşu kurulacakmış.Dün binbir söylenmeyle evden uzaklaştırdığım turşu kavanozlarını yad ederek gidip küçük boy bir turşu kavanozu aldım.Minik kornişon salatalıkları,biraz havuç ve yeşil domatesi bir koca dişte sarımsağı da ekleyip okula gönderdim.Bunlarıda öğretmen bir notta yazdığı için aldım yoksa hayatımda turşuluk alışverişine bile çıkmışlığım yoktu.Bakalım gün sonunda neler yaptıkları çıkacak ortaya.Miniciğimden turşu yapmayı öğreneceğim.Bu günleride görecekmişim demek..

Bazen diyorum bu kadar ders çalışacağıma biraz da dikiş, nakış öğrenseydim keşke.Böyle hobisiz elinden hiç bir iş gelmeyen bir anne değilde multi fonksiyon bişiy olurdum herhalde...

13 yorum:

  1. Şimdi kendimi düşündüm, ee çocukta yok, bu demek oluyorki ben hayatım boyunca hiiiç turşu kurmayacağım.
    İyi mi, kötü mü bilemedim???

    YanıtlaSil
  2. minicikler birde turşu kuracaklar ;) utandım şimdik :D

    YanıtlaSil
  3. Çok utandım şimdi :) Daha şimdiden turşu kuruyorlar ilerisini düşünemiyorum :)

    YanıtlaSil
  4. ilk paragraf var ya,benim sinirimi bozuyor ! bunların hep anne olunca kendiliğinden hayata geçen şeyler olduğunu düşünüyordum. anne olalı nerdeyse 4 yıl olacak. eee,hani ???? reçeli,turşuyu geçtim, aniden zil çalsa,bi tarafta ütülenmeyi bekleyenler,bi tarafta oyuncak yığını... nerdeee o kurabiye istifini saklamak :(((

    YanıtlaSil
  5. turşu cam kavanoza kurulur mu yaaa?
    plastik olması lazım sanki, esnek filan.

    çok bilmişim ya ben, hergünüm turşu kurmakla geçiyor hani, ondan şeeettiydim :)

    YanıtlaSil
  6. Nohutcum senin cup cake'lerin yeter.Ayrıca ben anneyim ama bak aramızda turşu konusunda herhangi bir fark yok..

    Bahrcım hiç sorma anneme dedim böyle böyle diye "iyi sende öğrenirsin artık" dedi:(

    Abide bizde aynı yorumu yaptık bunlar dört dörtlük ev hanımı yetiştiriyo sanırım diye:))Ahh ahh hala geyiğindeyim işin gördüğün gibi..

    YanıtlaSil
  7. Neşeli Günlerim tastamam seninle aynı şeyleri düşünüyordum ki bu işin böyle olmadığını anlamış bulunmaktayım..O kurabiye istifini yapsamda saklayamam ben mesela ilk fırsatta yerim..Bizim mayamızda yok eski annelerde olan şeyler..

    daadeciğim plastik sağlıklı gelmiyo bana annem de hep cama kurar..cam=sağlık yani ;)ayrıca sen organik tarımcısın nerden çıktı bu plastik olayı...:)

    YanıtlaSil
  8. neblem ben, patlar felan diye dedimdi. bu sene cam kavanoza turşumsu bişey kurdum, 2 aydır olmasını bekliyorum, sıcakta patlar diye dışarı da çıkaramıyorum, buzdolabında öyle bekliyor, seneye bu vakitler yeriz artık :)

    YanıtlaSil
  9. Buzdolabında olduğundan sebep olmuyor olabilir mi?Serin yerde ama oda sıcaklığında olur diye duymuştum..Du bakalım akşam bizim küçük hanıma sorayım nereye koymuşlar kavanozları:)

    YanıtlaSil
  10. yaa o ne kadar güzel bir süzgeçççç turşuyla işim olmaz şuan :) ellerine sağlık. Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. :)) Leylacım süzgeçe bende vurulmuştum görünce mutfakta kırmızı çok sempatik bir atmosfer veriyor ısıtıyor adeta..Benden de sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. resimlere bakılırsa hiç te boş sayılmadığınız kesin bu saydığınız alanlarda:))
    süzgeç ve kavanozun kurdelalalı fiyonguna bayıldımm:)
    takipteyim bundan böyle hamarat kuzunun hamarat annesi....
    bende beklerim sayfama.
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  13. Çok teşekkür ederim,çok mutlu oldum sözlerinize..Ufak ayrıntılarla güzellik katmaya çabalıyorum işte kendi çapımda.Benden de sevgiler çokça gelirim tabii ki..:)

    YanıtlaSil