3 Ağustos 2011 Çarşamba

Kalbim Ege'de Kaldı...

Tatiller içi dolu bir çekmeceyi ters çevirir gibi zihnimizi,aklımızı,ruhumuzu döküp boşalttığımız ,dertsiz,yarın koşturmacasız ,bir yere yetişme çabasız,kaygısız zamanlar.Sorumlulukların azaldığı, zamanın yavaşladığı, efil efil esen rüzgarın insanın ta kalbine kadar girdiği büyülü anlar.
Ama her güzel şeyin sonu, herşeyin bir nihayeti olduğu gibi tatillerinde bir dönüşü var insanı bin bir türlü muhasebeye sokan.Evet her tercih bir vaçgeçiş muhakkak ama ,neden bu şekilde bir hayatı yaşıyorumda  yılın sadece bir iki haftası değilde 12 ayı sıkıntıdan stresten uzak basit ve sade zevklerle donatılmış bir hayat yaşamıyorum diye sormadan edemiyor insan. Tabii ki şuda bir gerçek ki  öylesine, kaygısız yaşayıp gidecek  kadar da geniş ve sınırsız imkanlara sahip değil kimse.
Neyse tüm bu sorular ve cevapların ardından kalbimi Egede bırakıp geldim tekrar işimin gücümün başına.Sezen dinleyip kalbimin Egede kalan kısmına şarkılar mırıldanıyorum.

Tatilin en keyifli taraflarından biri  ise dostlarla yapılan bitmeyen sohbetler, bol gırgır şamata,ve slogan haline gelen "amaaaan boşver" nidaları idi.Minik prenses ise tatilin tadını sonuına kadar çıkarıp, yorgunluktan bitap düşene kadar ayakta durup,denizden çıkmak bilmeden,kumun güneşin,kovanın küreğin kısaca herşeyin keyfine doyasıya varıp "nooolur gitmeyelimler" arasında kendisini evde buluverdi.


Eve döndüğümüzde yorulduk mu dinlendik mi denkleminden çıkamasakta güzel zamanlar geçirmiş olmanın memnuniyeti, herkesin yüzüne rahatlama olarak yansımıştı.Bedenimizi az çok dinlendirdik, tatillerde gezdirdik,yedirdik içirdik  şimdide ruhumuzu dinlendirme ve onarma vakti.
Herkese huzurlu,sağlıklı  ve dolu dolu bir Ramazan diliyorum.

9 yorum:

  1. Hoşgeldin :) Ne güzel fotolar.Bende hep tatil dönüşü düşünürüm tatilmi oldu yorgunluk mu diye :)

    YanıtlaSil
  2. Hoşbulduk:)Valla yarı yarıya sanki pek öyle aman aman dinlendik diyemiyor insan ama o rahatlama ve sıfırlanma hissi yeter:)

    YanıtlaSil
  3. bu sene de gönlüme göre bi tatil yapamadığımdan bir çırpıda okudum yazdıklarını, ne güzel, her ne kadar çocukla daha çok yorulduğunu hissetsen de tebdil-i mekan iyi gelmiş belli ki :)

    YanıtlaSil
  4. Geldi çok şükür bir dahaki sefere sizde katılın, toplu tatil çok keyifli oluyo gittiğin yerden bağımsız, rahatlayıp kafayı boşaltıyosun.

    YanıtlaSil
  5. kiminle gittiniz ki? toplu gidilen tatiller kesinlikle daha eğlenceli oluyor, belki birgün birlikte gideriz :)

    YanıtlaSil
  6. tatilden sonra adaptasyon zor, hele Ege'den gelindi ise :)) hoş gelmişsiniz :D

    YanıtlaSil
  7. Hoşbulduk Baharcım,valla zor ki ne zor,akıl fikir hep oralarda Allahtan ofisler klimalıda idare ediyoruz çok şükür..

    YanıtlaSil
  8. Tailin öncesi yorgunluk sonrası yorgunluk ben de anlamadım gitti bu ikilemi.
    hoşgeldiniz

    YanıtlaSil
  9. Arada kalanlar bizim olsun yeter;) Nilhan-küçük Mucizem ..:)

    YanıtlaSil