14 Ağustos 2011 Pazar

Balkon Güzellemesi

Balkonlar nefes alma odacıkları...Dışarıya açılan, bizden bir şeyler anlatan hatta belkide evin karakterini usulca fısıldayan  evlerimizin vitrinleri.
Kimi küçücük kutu gibi,kimi büyük ve dağınık,önünden  rengarenk çiçekler sarkan yada biber,patlıcan dizileri sallanan, kiminde bir rüzgar gülü kiminde deniz kabuklu sallanıp şıngıryadan bir süs,perdeli perdesiz,düzenli,özenli hertürlü balkonu sevmişimtir ve takılmıştır gözüm gelip geçerken.
 Kendimi dışarıya atmak isteyipte balkonla yetindiğimde ,bahçe özlemiyle mahsunlaşıp bi küçük saksıyla teselli bulduğumda,sıcacık bir kahveyi yada buz gibi limonatayı etrafa bakına seyrede içtiğimde daha bir seviyorum balkonumu.




Bu hafta sonu artık daha fazla kirli durmasına gönlümün razı olmadığı, çiçeklerimin beni yavaş yavaş terkedip bir iki sebzenin renkleriyle güzellik kattığı balkonumla uğraştım.Camlarını,yerini özene bezene sildim,renkli minderleri prensesle hoplaya zıplaya dizdim,masanın örtüsünü değiştirip içim rahat şöyle bir seyrettim.
Balkon güzel şey, bahçe kadar olmasada insana toprakla ufak bir hasbihal şansı veren ,taze havayı,bazen yağmuru çoğu zamanda yaz akşamlarını güzelleştiren mekanlar.Bizim için ise evdeki vaktimizin büyük kısmını geçirdiğimiz "hayat"'ımız


Uğraştım,yoruldum ama içime sinesi, camlarıma bakabildiğim, çıplak ayak rahatça yürüdüğüm balkonuma yeniden kavuştum..
Herkese şimdiden mutlu haftalar diliyorum..

11 yorum:

  1. Ne güzel yeşilliğe bakan ferah bir balkon. Ben yıllarca balkonsuz bir evde yaşadım ve şimdi dualar ediyorum bir daha yaşamamak için. Küçücükte olsa balkonum olsun istiyorum. 4 duvar arasına hapsolmak bunaltıcı geliyor. 1 saksı bile olsa balkonda yetiyor insana...

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten öyle balkon=hayat apartman dairelerinde yaşayanlar için..Sizin balkonda harika bayılıyorum kasalara çiçeklere.

    YanıtlaSil
  3. İçim açıldı, iş çıkışı üşenmeyip bolkonuma çiçek alacağım sanırım :)

    YanıtlaSil
  4. Al mutlaka, içini daha da bir açacak balkonu şenlendirecek :)

    YanıtlaSil
  5. O ne güzel süs biberleri. çiçek gibi.
    bence süper bir balkonun var. benimkini de görmelisin.

    YanıtlaSil
  6. biberlerinle turşu, domateslerinle leziiiz salataları bu güzel balkonunda yersiniz inşallah:)çok güzel iç açıcı güzel günlere canım...

    YanıtlaSil
  7. inşlh o kadar üretim yapabilirsek harika olur.Şimdi tek domatesimizi törenle koparıp özenle ikiye bölüp azcık tuzlayıp ufaklığa yediriyoruz, neymiş çocuk dalından yesin:)Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Ben de balkonsuz yapamayanlardanim. Harikaymis sizin balkon. Icim acildi. Ne keyifli olur orada kahve icmek...

    YanıtlaSil
  9. biberler patlama yapmış resmen ya maşallah, benimkiler cücük kadar, iki üç tane ancak var :(
    Allah ağız tadıyla yemek nasip etsin canım :)

    YanıtlaSil
  10. Didemcim balkonsuz olmuyo hakikaten bizim balkonda geniş ferah ufaklıpa bahçe vafizesi yapmaya çalılşıyor bize çok iyi geliyor..

    Daadeciğim biberlerin çoğu üzerindeydi aldığımızda çaktırma yani;) ama eve gelincede epey miktar açtılar..Sen tohumdan yetiştirdin bildiğim kadarıyla bizde yaptık bir kez onu elmas değerinde oluyolar herbiri..Amin..

    YanıtlaSil
  11. Blogunu yeni keşfettim ve çok hoşuma gitti. Balkonunda süpermiş hakikaten. İnsanın hiç çıkası gelmez o balkondan. yada pardon içeri giresi :) Mutlu günlerde otur ailenle beraber.

    YanıtlaSil