2 Nisan 2012 Pazartesi

İyi İnsan Olabilsem

Kaynak

Hep iyi olabilsem, pozitif, umutlu, insanlara sevinç saçan...Hiç sinirlenmesem,hırçınlaşmasam.Dünyanın tüm yükü omuzlarıma da binse, yinede umutlu olabilsem, yıkılmasam, yorulmasam sakin kalabilsem.
Bu yetenekler insana yaratılıştan verilen haller mi yoksa çalışa çabalaya uğraşa didine iyi olmak için yol katedilebilir mi?
Bir yere kadar sakinliğimi koruyabiliyorum olayları doğru analiz edebiliyor yardımcı,sevecen ve mutlu olabiliyorum ama bir noktadan sonra benim bünye bazı yükleri çekmemeye yorgunluk belirtileri göstermeye huzursuz olmaya ve çileden çıkmaya başlıyor.Uykusuzluk ve evde beni bekleyen işlerin hafta içi veya sonu günden bağımsız olarak  aynı oranda olması, hatta bazı zamanlar çok daha fazla yüklü olması, beni iyice çileden çıkarıp patlamaya hazır barut halini almama neden oluyor.
Her yerde stres odaklarını mıknatıs gibi çekip, olmayacak şeyleri kendime dert ediyor, çaresizlikten bunalıp sağa sola saldırıyorum.Küçük hanım damarıma itinayla basarken sabrımın kalan son damlalarını bitirip bende avaz avaz bağırırken buluyorum kendimi.
Biraz dinlenmeye,tatlı ılık güneşe,belki açık havaya ufak bir seyahate ama illaki dinlenmeye ve uyumaya ihtiyacım var.


Herkese huzurlu bir hafta pişman olacağı şeyleri yapmadan geçireceği güzel günler diliyorum.


8 yorum:

  1. Her bir satırını üzerime alabilirim. Bazen hayat ağır geliyor insana. Artık, baharla birlikte daha ferah, huzurlu günlerimiz olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh görkem ağır ya hem ne ağır..dediğin gibi baharla birlikte huzurlu günlerde gelsin..

      Sil
  2. Özümüzde iyiyiz ama hayat şartları o kadar zorki omuzlarımızda o kadar fazla yük varki ,hayatı hem kendimize hemde sevdiklerimize zehir ediyoruz.Baharla birlikte daha sakin ,stressiz günlerimiz olur işallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen katılıyorum Abidecim esas erdem zor zamanlarda sakin kalabilmek lakin onuda ben başaramıyorum,inşlh stresten uzak sakin bir bahar geçiririz,ha birde hastalıktan uzak:)

      Sil
  3. Ben de güzel bir hafta diliyorum size, iyi insanlar etrafınızdan eksik olmasınlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Zeynep,güzel dileklerine canı gönülden katılıyorum:)

      Sil
  4. Damarina basilinca hepimiz bagiriyoruz:) Insanin zaman zaman sabri kalmiyor. Ara sira kendimiz huzurumuz keyfimiz icin birseyler yapmaliyiz. O cok iyi geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh sonrasında da vicdan azabı çekmesem:( Kesinlikle insan kendi için küçücükte olsa bişiyler yapmalı terapi gibi oluyor..

      Sil