9 Mart 2012 Cuma

Zor Günler

tık
Bazen öyle bir an gelir ki tüm kara bulutlar bir araya gelip, ortalığı toza dumana bular.Tüm olumsuzluklar, karamsar haberler zorluklar birden sözleşmiş gibi aynı anda  toplanır.İşte belki ömrün imtihan olmasının sırrı buradadır.O süre zarfındaki sözlerimiz, davranışlarımız, hallerimiz, içimizden geçenler, dışımıza taşanlar, hepsi dünya sürgününün hikmetini haykırır yüzümüze, tabii duyabilirsek.
Çok zorlanırız, çok bunalırız, çaresizlik elimizi kolumuzu bağlar, sadece Sonsuz olandan medet ummak gerektiğini bir kere daha anlarız.Günlük rutinlerin, boş ve anlamsız uğraşların, gereksiz üzüntülerin ne kadar basit ve pespaye olduğunu anlarız ama yine yine yine ısrarla tekrar unuturuz.
Buralarda olamadığım dönemde annem bir ameliyat  geçirdi, şükür şimdi toparlamaya başladı,kayınpederim ömrünün en zorlu imtihanlarından birini verdi. Kanser teşhisiyle geldi ama çok şükür umutla ve şükürle ve temiz    tahlil sonuçlarıyla döndü.Kar yolları kapadı, minik prenses başka bir evde iki gün vakit geçirdi,ben bir sandalye tepesinde de gece geçirebileceğimi,en ufacık bir problemde bile bıdı bıdı mızmızlanmanın ne kadar anlamsız olduğunu, sağlığın en büyük nimet olduğunu,dışarıda sayısını tahmin bile edemeyeceğimiz bir sürü insanın ufacık umutlara yardımlara belki sadece gülümseye bile ihtiyaç duyabileceğini   idrak ettim.
Tüm bu olanlar fırtına gibi geldi ama  çok şükür şimdi sakinleşti ve normal halimize dönmeye çalışıyoruz.


Herkese sağlıkla,keyifle geçireceği güzel bir hafta sonu diliyorum.

16 yorum:

  1. çok geçmiş olsun. maalesef yitirmeden anlamıyorum elimizdekilerin kıymetini.

    ii haftasonları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derin bir nefes alabilmek ne güzel değil mi? Hiç canınız sıkılmasın bundan sonra, geçmiş gitmiş olsun.

      Sil
  2. Nilhancığım Görkemciğim çok teşekkür ederim.İnşallah geçmiş gitmiş olur.derin kocaman bir nefes almak çok güzel gerçekten:)

    YanıtlaSil
  3. Benzer durumlarda olan ben için, neler hissettiğini anlamak hiç zor olmadı. Ne çaresiz bir haldir sıhhat işi. Çok geçmiş olsun, kötü haberler uzak olsun çevrenden artık inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh Füsuncuğum hakikaten başına gelen veya başından geçen daha bir başka anlayabilir.Allah tüm hastalara hayırlı şifalar,yakınlarına da sabır ve metanet versin çok zor hakikaten.

      Sil
  4. Çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin hastalara. kara bulutlar tez zamanda dağılsın inşallah ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Meralciğim,canı gönülden amin diyorum dualarına:)

      Sil
  5. çok şükür geçmiş bitmiş hepsi..
    sağlık olsun herkese.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin Baharcım sağlık olsun hakikaten önce sağlık hep sağlık.

      Sil
  6. Çok geçmiş olsun canım.Allah sevdiklerimizi bizden ayırmasın,onlara sağlık versin.Birdaha böyle kötü günlerin yaşanmaması dilegiyle..

    YanıtlaSil
  7. Amin Abideciğim amiin inşlh.sağlıkla sınanmak çok zor inşlh zor günler geride kalır bir an önce...

    YanıtlaSil
  8. Bazen terslikler ust uste gelir ama bir anda gune doguverir sonradan. Umutlu ol moralini bozma. Cok gecmisler olsun

    YanıtlaSil
  9. Sağol Didemcim aynen dediğin gibi önce üst üste geliyor ama sonrasında güneş doğuyor marifet sabırlı ve moralli olmayı başarabilmekte..:)

    YanıtlaSil
  10. çok geçmiş olsun. blog da olmasa bir şeyden haberim olmayacak.
    başindaki bulutlar en kisa zamanda yağmura ve tazeliğe, çok az sonra da çiçeğiyle meyvesiyle güneşiyle baharin her rengine vesile olur inş :)

    Bolca selamlar.
    Ekrem.

    YanıtlaSil
  11. çok geçmiş olsun. blog da olmasa bir şeyden haberim olmayacak.
    başindaki bulutlar en kisa zamanda yağmura ve tazeliğe, çok az sonra da çiçeğiyle meyvesiyle güneşiyle baharin her rengine vesile olur inş :)

    Bolca selamlar.
    Ekrem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duana canı gönülden amin diyorum.Sanada şimdiden hayırlı tezkereler.Bahar her anlamda gelip tüm sıkıntıları hafifletsin inşlh..

      Sil