5 Aralık 2011 Pazartesi

Hafta Sonu Bitmesin

Bu hafta sonu için tek planım vardı evden hiç çıkmamak!


Tabii ki öyle olmadı.Bizim prensesin, her kış başına  bela olan  orta kulağa sıvı birikmesi meselesi bu senede baş gösterdi.Çok sık üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdiği için kulakta sıvı birikimi oluyor ve bu sinsi meret baya inatçı olduğu için hemencecik geçmiyor.Sürekli burnun açık olması ve bunun içinde serum fizyolojik sıkılması yada damlatılması gerekiyor.Neyse efendim bu uzun girizgahtan sonra kulak ölçümü yapılabilmesi için doktordan randevu aldık. Cumartesi öğlen girdiğimiz hastaneden bir iki saatimizi harcayarak çıktık.Sonrasında eksikler alınacaklar falan derken kendimizi alışveriş merkezinde bulduk.Orada da bir kaç saati öldürdükten sonra eve döndüğümüzde yorgun,halsiz kendimizi evin muhtelif köşelerinde savrulmuş bulduk.


Gecenin ilerleyen saatlerinde uzuunca bir zamandır film seyretmemiş olup The King Spech ide oldukça merak ettiğimizden battaniye altı film seyri yaptık.Buda cumartesinin tek güzel tarafı oldu.Filmi izlemediyseniz, izleyin pişman olmazsınız.






Pazar nisbeten daha dinlendirici idi.Yine yapmak istediklerimin büyük bir çoğunluğuna fırsat kalmasada evde olmayı çok özlemişim. Kavanozlarıma çok başarılı bulmadığım etiketler yapıp (daha güzellerini yapı fotoğraflıycam), dolabın üzerinde durmaktan rengi değişen ekmek makinamı çıkarıp poaça hamuru yoğurtup  pişirdim.İlk denem için hiç fena sayılmaz, benim gibi hamur özürlü bir insan olarak ise muhteşem bir başarı oldu.Hamurla ilk karşılaşmam sayılacağı bu ölümsüz anı buraya belgelemek istedim.Keramet yoğurma kısmındaymış meğer:) onuda makina yapınca banada top top yapıp fırına yollamak kaldı.








Tarif portakal ağacından,yoğurma işlemi ekmek makinasından,afiyetle yemek benden.








Daha bir milyon planı olan ben pazartesi sabahı kös kös işe gelirken gelecek haftasonu evden adımımı atmamalıyım diye sözler verdim kendime.Sayın yetkililerden hafta sonlarının uzatılmasını talep ediyorum.


A bu arada haftanın başında aldığım en güzel haberse arkadaşımın bizimle aynı mahalleye taşınıyor olması.Yaşasın arkadaşım komşum oluyor:)


Herkse mutlu haftalar,bol aşureli günler diliyorum...







13 yorum:

  1. ah aşure dedin beni mahvettin. bu sene bir deneme hevesi var ki bende sorma gitsin. ilk defa yapacağım

    ekmekler nefis.

    prensese geçmiş olsun.

    bu arada bu filmi yarıda bıraktım nedense sarmadı beni...

    YanıtlaSil
  2. Yaa demekki bizim çok film seyredesimiz gelmiş:) Nilhancığım aşurenin sonuçlarını merakla bekliyorum acaba bende becerebilir miyim şöyle üzeri bol fındıklı, narlı hımmm..Geçmiş olsun dileklerine çok teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  3. geçmiş olsun canım. Allah tez şifasını versin prensesin. bizimki de sürekli hasta bu aralar, belki bi yağmur yağsa, ortalığın mikrobunu kırar, bu soğuk ve kuru hava mahvediyor çocukları. yeni komşun da hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil
  4. bi de şu kelime doğrulama şeysini bi kaldırsan, yorumlarım yayınlandı sanıp ekranı kapatıyorum,meğer kelime doğrulama bekliyormuş.. kaç tane yorumum güme gitti böyle..

    YanıtlaSil
  5. Sağol canım,inşlh düzelirler kış geldi dertler geldi klasik.Kelime doğrulama olayını hemen kaldırdım farkında bile değilmişim:)Komşumda hayırlısıyla gelsin çok güzel olacak inşlh:)

    YanıtlaSil
  6. Çok geçmiş olsun, umarım bu problemi kısa sürede atlatır. Bu arada poğaçalarınız harika gözüküyor, sizin,ekmek makinenızın ve Hatice hanımın ellerine sağlık:D

    YanıtlaSil
  7. Ahh çok teşekkürler güzel dilekleriniz için:)

    YanıtlaSil
  8. bir an evvel geçmiş olsun ve geçmişte kalsın inş..poğaçalar çok güzel görünüyor acemilik poğaçaları bunlarsa ustalıktan mutlaka yemeliyiz ;) haftayı yarıladık halen aşure yemedim :S, bugün bunun değişmesini bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  9. Amiin bugün itibariyle katmerlendi hastalık ama inşlh geçecek.Poaçalardan en kısa zamanda tattırmak isiyorum benim emektar makinayı boşuna bekletmişim dolabın üstünde..Ahhh bende bende aşure istiyorum:)

    YanıtlaSil
  10. heyy bunlar süper ! nefis görünüyorlar ellerine sağlık.

    Kahve Dükkanı

    YanıtlaSil
  11. Teşekkür ederim Leylacığım ;)

    YanıtlaSil
  12. hımmmm ne kadar güzel:)

    YanıtlaSil