22 Haziran 2011 Çarşamba

Türk Filmleri

Isınan havayla birlikte konsantre olmakta epeyce zorluk çekmekten,dolu dolu geçen şu son bir kaç haftanın yoğunluğundan,uzuuun geçen kışın yorgunluğundan olsa gerek kafam dağılsın,ruhum dinlensin,vaktimi hoş geçirtsin istediğim, bir iki Türk filmi izleyim istedim.Ama sanırım yanlış tercihlerde bulundum.






Aşk Tesadüfleri Sever ve Çınar ağacı elimde olduğu için, ekstra illa ki şunu da izleyim-izlemeliyim  gibi bir düşüncem de olmadığından bunları izledim.
Ama ikiside istediğim lezzeti bırakmadılar zihnimde,beklediğimi vermediler,bir daha dönüp bir göz atayım hissi uyandır(a)madılar.Oyunculuklar mı desem, hikayaler mi hep havada kaldı, yarım bıraktı duygularımı.


"Aşk Tesadüfleri Sever" de beklentinizi kesinlikle ortalama tutmalısınız.Nostalji yaptıkları,eskileri anlattıkları kısımlar beni mest etti ama hikaye bir türlü beni kendine çekemedi.Baş rol oyuncularına bişiy diyemiycem ama çok büyük performanslarla beni çok etkilediler asla diyemem.Aslında sevmedim   ama ağlamak isteyinde ağlayacak bir sebep mutlaka bulabildiğim için, duygulandığım,üzüldüğüm,gözyaşı akıttığım oldu. Öyle aman aman insanın içini yerle bir eden dokunaklı bir tarafı olmamasına rağmen son sahnesinde epeyce sulandırdım ortalığı ama dediğim gibi bana has bir durum da olabilir bu.




Çınar ağacında ki hikaye ise çok daha naif olmasına rağmen, orda da hissiyat eksikliği vardı.Fazlaca soğuk anne-kız,anne-oğul ilişkileri,tahammülsüz tavırlar,hiç bahsedilmeyen baba figürü,bir torun hariç diğer torunların anneanne-babaanneyle  olan kırık dökük ilişkileri,en sonunda  pat diye çıkan yeni bir bebek ne biliyim çok içimizden bir hikayeymiş gibi gelmedi.Yan hikayeler hep güdük kalmış,tam olarak anlatılamamış ana hikayeye yedirilememişti  sanki.
Velhasıl filmlerden aradığımı bulamadım.Şöyle kafama göre dört başı mamur, gümbür gümbür birşeyler izleyipte keyifle ekranı kapatamadım.


Tavsiyelerinizi beklerim; yormayacak,bunaltmayacak,germeyecek sıcak yaz gününde serin bir bardak limonata tadında,efil efil ,püfür püfür mutluluk,neşe,sevinç saçacak öneriler bekliyorum..

2 yorum:

  1. Çınar ağaçını çok merak ediyordum.Tv abartıldığı gibi salya sümük ağlarım diye düşünüyordum.En azından gözümde çok büyütmeyeyim.Diğer filmide kadın başrol oyuncusundan dolayı(kocasının P.. örgütüne yakınlığından ötürü) izlemedim.

    YanıtlaSil
  2. Walla Abideciğim ikisinide gözünde hiç büyütme.Diğer konuyla ilgilide kesin bir bilgim yok ama o filmde de muhteşem bir ışık göremedim oyunculuk adına..Vasat yani..Ama eline geçerse Çınar ağacına bir göz atarsın:)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil